Rustpunt in het groen

Waar je even niets hoeft te doen!

Behalve dan...

Genieten van...

Ingerichte huurtent, caravan of bakhuisje huren ?

Of toch liever uw eigen tent?

Kinderparadijs

Echte cowboys en indianen...

Wildwaterbaan

Zelfgemaakt met papa!!

Napraten met een goed glas wijn

Kan bij een vuurtje heel gezellig zijn..

Relaxed kamperen

Kippen op de koffie!

Moulin de l'Aymerie

Een driehonderd jaar oude watermolen heeft dagelijks aandacht nodig. Het is ons doel om deze molen weer geheel werkend te krijgen met gevoel voor het "patrimoine"  Je zal begrijpen dat zoiets niet van zelf gaat en ongetwijfeld veel energie en geld zal kosten. Gelukkig is de basis nog altijd aanwezig en moet het mogelijk zijn om deze molen weer in oorspronkelijke luister te herstellen. Het landgoed zelf biedt ons de mogelijkheid om je kennis te laten maken met producten van eigen huis: Overheerlijke biologische walnotenolie, jam van de diverse vruchten uit de moestuin evenals de groenten en kruiden die verwerkt worden in de maaltijden die we maken voor de table d'Hôtes.

Duurzaam en Zelfvoorzienend

Duurzaam, ecologisch en zelfvoorzienend. Woorden die je steeds meer hoort. Wij proberen hier op het landgoed om bij alle veranderingen die we doen en beslissingen die we nemen, deze zo duurzaam en ecologisch mogelijk uit te voeren met als einddoel de camping zelfvoorzienend te maken. We laten in dit proces alle mogelijkheden open en vinden het leuk als je hier ook met ons over van gedachte wisselt ( helpen mag natuurlijk ook altijd!) Met het doorgeven en delen van alle ervaringen proberen we ook anderen te inspireren om hier mee aan de slag te gaan. Om je hier vast kennis te laten maken verkopen we hier bijvoorbeeld onze eigen biologische scharreleieren.

Passies

"Vroeger was alles beter" Dat is natuurlijk niet zo, maar wij vinden het vaak wel leuker! Oude spullen zijn helemaal ons ding. Of het nu woningen, gewone gebruiksvoorwerpen, meubels, of Citroëns zijn, wij genieten er van en kijken er graag met een glimlach naar. De brocante waarin we inmiddels een heleboel leuke zaken verzameld hebben is hier dan ook een logisch vervolg van. Wie weet is er voor jou ook iets leuks te vinden! De liefhebberij voor klassieke Citroëns is al jaren een onderdeel van ons leven. We vinden altijd wel weer iets leuks en bijzonders om te restaureren. We laten je er graag van mee genieten 's Zomers gaan we met de eend naar de bakker, dus als je vroeg op bent...

Op zoek naar een leuke kleinschalige camping in de Aveyron, Occitanie ?

Rust, ruimte en vrijheid... Bienvenue!

le Moulin de l'Aymerie, onze eeuwenoude watermolen, bevindt zich 'en pleine nature' in het departement Aveyron, regio Occitanie vlakbij de vallee du Lot. Het landgoed van 7 hectare ligt in de vallei van het riviertje la Diège. Wij zijn super trots je te kunnen uitnodigen voor een nostalgische vakantie op onze kindvriendelijke camping ‘La Diège’.

Een 40-tal ruime plekken wachten op je. Voor ieder wat wils: schaduwrijk tussen of onder de walnotenbomen, op het open veld in de zon, langs het riviertje of dicht bij de sanitaire voorzieningen. Het riviertje la Diège loopt langs de gehele camping en biedt veel speelplezier aan de kinderen. Voor natuurliefhebbers is er op en rondom het terrein al een keur aan unieke flora en fauna te ontdekken, maar ook de vele wandelroutes direct vanaf de camping laten je veel van de prachtige natuur in de Aveyron zien.

Wil je wel kamperen maar heb je geen tent, dan kan je een van onze geheel ingerichte huurtenten incl. bijzettentje huren. We hebben ook een volledig ingerichte caravan (2p) te huur incl. een bijzettentje voor de kinderen.  

Waar rust en ruimte iedereen laat ontspannen en gelegenheid geeft even weg te dromen. Wandelend over prachtige routes genieten van al het groen of ongedwongen zitten bij een kampvuur. Waar kinderen echt buiten zijn, samen met de dieren, dammetjes kunnen bouwen in het riviertje, kreeftjes vangen en overal spannende plekken om hutten te maken...

Graag tot ziens in de Aveyron!

Caspar & José Hartgring

Natuur, pittoreske stadjes en bergen..

Als je nog nooit in de Midi-Pyreneeën bent geweest is dat echt een aanrader. Het is een van de mooiste gebieden op aarde, en wanneer men zegt: 'leven als een God in Frankrijk', dan wordt toch zeker deze regio daarmee bedoeld! U vindt er grotten, bossen, bergen, stadjes, markten en nog veel meer. Wist u dat de hoogste brug ter wereld bij ons om de hoek staat?

Veel te zien en veel te beleven, maar bovenal: relaxed!