Domaine des Lilas: kindvriendelijke camping en chambres d'hôtes in de Auvergne

Zie jij jezelf al vakantie vieren in een sprookjesachtig mooie Franse omgeving? Met veel faciliteiten voor de kinderen, prachtige wandelroutes tussen de vulkanen en de mooiste Franse meren heel dichtbij? Kom dan genieten van onze rustige en kindvriendelijke camping in de Auvergne. Kampeer in je eigen tent of caravan of in een van de safaritenten tussen de dieren en de groene heuvels. Of overnacht in een van de karakteristieke chambres d’hôtes.

Er zijn genoeg faciliteiten voor de kinderen en veel leuke uitstapjes op rijafstand. Kortom: alles wat je nodig hebt om te genieten van het moois dat de Auvergne jou te bieden heeft.

Puy de Dôme in de Auvergne

Veel te doen in de omgeving

Je hoeft niet ver te rijden voor dagjes weg. Binnen 45 minuten rijden is veel te beleven. Van vulkanen en kastelen tot wandelroutes of stedentrips. De Auvergne heeft het allemaal.

Rust en ruimte

Waan jezelf midden in de natuur op ons Domaine, tussen de heuvels en de bomen. Hier kom je helemaal tot rust. En dat terwijl je zeker niet in the middle of nowhere zit.

Camping met ponyrijden

Kinderboerderij en pony's

Het is hier net een kinderboerderij met alle dieren. Zo hebben we geiten, mini-koeien, konijnen, kippen en shetlandpony’s. Kinderen mogen elke dag dieren knuffelen en verzorgen. Zelfs een ritje op een pony is mogelijk.

Camping met verwarmd zwembad

Twee verwarmde zwembaden

Voor een verfrissende duik kun je terecht in het verwarmde zwembad op het terrein. Ook is er een afgeschermd en verwarmd peuterbad, of kun je zwemmen in de rivier de Couze, net buiten het campingterrein.

Poolparty Domaine des Lilas

Nederlandse animatie

Je hebt de hele vakantie geen kind aan de kinderen: op de camping is veel te beleven. Van speeltuinen tot discozwemmen of dieren voeren. Elke ochtend is er Nederlandse animatie.

Wil jij komen kamperen in je eigen caravan of tent op onze gezellige en kindvriendelijke camping in de Auvergne? Ga je voor de luxe van een safaritent? Of lig je liever op een heerlijk comfortabel bed in onze chambres d’hôtes? Wij bieden voor iedereen een fijn vakantieverblijf.

Kindvriendelijke camping Auvergne

Kampeerplaatsen

Huur een van onze ruim opgezette kampeerplaatsen op een fijne plek midden in de natuur. Geniet van alle faciliteiten op de camping: van zwembad tot speeltuinen.

Luxe safaritent op camping in de auvergne

Safaritenten

Heerlijk kamperen, maar dan met iets meer luxe? Huur een safaritent waarin je met het hele gezin kunt overnachten. Inclusief keuken, bedden en houten veranda.

Familiekamer in de Auvergne

Chambres d'hôtes

Kom overnachten in ons Franse herenhuis. Je bent welkom in een van onze 5 luxe (familie)kamers. Van alle gemakken voorzien en met elke ochtend verse croissants.

Onze Franse droom

Domaine des Lilas begon met één grote droom: een camping in de Auvergne waar we iedereen kunnen laten meegenieten van dit mooie stukje Frankrijk. Die droom beleven we nu elke dag. Wij zijn de familie De Best: José, Kelly, Amber, Yvanka en Marvin – moeder, drie dochters en een zoon. In 2009 verruilden we Noord-Holland voor een nieuw leven in Frankrijk. In 2016 gooiden we het roer opnieuw om door een camping in de Auvergne te beginnen.

Het was liefde op het eerste gezicht toen we tussen de bomen en bloemen het prachtig herenhuis tegemoet reden. Domaine des Lilas – oftewel: het domein van de seringen – maakte ons op slag verliefd. Destijds gekocht als vervallen vakantiewoning van een oud echtpaar op een grote lap grond, en toen in een jaar met veel liefde volledig zelf opgeknapt tot de camping en chambres d’hôtes waar we jou met veel plezier verwelkomen.

Inmiddels leven we elke dag onze droom. Dat we jou op onze camping met ponyfokkerij mogen laten meegenieten van de mooie Auvergne, de dieren, het zonnige weer en de activiteiten in de omgeving – dát is een droom die is uitgekomen.

Familie-de-Best
Uitzicht vanaf Nonette, de echte kenner zal het Domaine zien liggen

Kleine camping in de Auvergne: midden in de natuur, maar toch veel te doen

Domaine des Lilas vind je in het mooie dorpje Saint-Germain-Lembron, midden in de Auvergne. Tussen de vulkanen en de prachtige heuvels en bossen. Echt in de natuur, maar met het dorp op loopafstand. Het hele jaar is daar van alles te beleven. Winkeltjes, de bakker met de lekkerste petit pains, restaurants – alles ligt op loopafstand.

Maar dat is nog niet alles. Geniet vooral van de schitterende omgeving. Reis af naar steden als Issoire en Clermont-Ferrand, bezoek de bijzondere dierentuin Parc Animalier d’Auvergne of ga terug in de tijd bij het kasteel van Murol. Ook aan mooie wandelroutes is er geen gebrek. Wandel langs de meren, door het vulkanische landschap of door de bossen. Vervelen zal je je zeker niet.

Jouw vakantie boeken?

Kun je niet wachten om te genieten van al het moois dat Domaine des Lilas te bieden heeft? Reserveer nu jouw campingplek, safaritent of kamer. Of neem contact op om je vraag te stellen. Wij kunnen niet wachten je te ontvangen!