TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping à la Ferme Domaine la Valade

Camping à la Ferme Domaine la Valade
La Valade
19410  Vigeois
Corrèze
code: 111533
MIJN REVIEWKAART
Waardeer deze camping
Score: 4.5/5 (2 stemmen)
camping permanent gesloten


voorseizoen vòòr 2014
9
Een heerlijke rustige, ruime camping waar het in het voorseizoen niet uitgestorven is. Het ruime terrein wordt goed bijgehouden en ook het nieuwe sanitair is dagelijks schoon. Vanuit de camping kun je direct wandelen, de natuur in. Daarnaast ook mogelijk om vanuit de camping naar het meer Lac de Pontcharal te lopen (5 minuten door het bos van de eigenaren) of met de auto verschillende stadjes of markten te bezoeken. Naast de camping zijn er 2 gites (met ieder eigen tuin) die in het voor - en naseizoen bijna altijd wel verhuurd zijn. Dit zorgt er mede voor dat er een bepaalde 'levendigheid' is. Daarnaast zorgen de eigenaren Rob en Yvonne voor een stukje persoonlijke aandacht voor iedereen. Tevens is er al aanbod van table d'hote, een paardrijlesje in de wei of een buitenrit (voor ervaren ruiters). Er is in de schuur een grote ruimte met veel boeken en wat klein spelmateriaal voor kinderen. Daarnaast is daar ook het aanbod van eigen gemaakte jam, sap en vers gelegde eieren van de kippen. Rust, ruimte en genieten!

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van André en Claudia
voorseizoen vòòr 2014
9
Een heerlijk vakantieadres. Rust, ruimte, mooie omgeving. Een gastheer en -vrouw die je een gevoel van 'thuis' geven. Een aanrader voor een vakantie met of zonder kinderen. Dat geldt voor zowel kampeerders als voor gasten in de gezellige gites.

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Inga de Bruijn
voorseizoen vòòr 2014
9
Wij hebben de volledig ingerichte caravan op de rustige camping twee weken gehuurd. Bij aankomst stond er een veldboeketje en een schaaltje walnoten op tafel en lag er een fles rosé in de koelkast. De camping biedt ruime plaatsen met mooi uitzicht op de walnotenboom, schapen en paarden. In de schuur een kast vol NL boeken, div spellen, een tafeltennistafel en een sjoelbak. In een oud broodovenhuisje (het speelhuisje) speelgoed voor de kleintjes en een schommel en klimtouw in de notenboom. Er zijn honden,katten, schapen, kippen en paarden. Van die oorspronkelijke twee weken hebben we er gauw drie gemaakt.
De gîtes hebben we van binnen bekeken en zijn luxe ingericht en erg sfeervol. Geschikte huizen voor elk seizoen. Heuvelachtige omgeving met goede wandelmogelijkheden. Op 5 min lopen een meer met strandje, snackbar en in de zomer waterfietsen en toezicht. Mooie dorpjes en steden in de omgeving. Rustige niet-toeristische streek. Op 1400 mt het dorpje Vigeois met enkele winkels, op 15 km het prachtige plaatsje Uzerche met div grote supermarkten. In Arnac-Pompadour een paarden renbaan.
De Nederlandse eigenaren Rob en Yvonne zijn zeer gastvrij en proberen het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. De table d’hote (heerlijke door henzelf bereide maaltijden) waren lange gezellige avonden. Overdag kan je paardrijden, ook buitenritten. Domaine La Valade ademt een heerlijke ontspannen sfeer. Een echte aanrader. Wij gaan nooit 2x naar eenzelfde adres, maar nu wel!

ligging:8 sanitair:9 sfeer:9 rust:8
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Fons en Irene
hoogseizoen vòòr 2014
9
Rustige camping met mooie grote plaatsen en schitterend sanitair.
's morgens vers stokbrood aan de tent. Table d'hote is heerlijk.
In de omgeving kun je mooie wandelingen maken. Zelfs in het hoogseizoen is het er rustig.
Eigenaren zijn zeer gastvrij en aardig.

ligging:8 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Helga
hoogseizoen vòòr 2014
9
Gezellige kleine camping met grote staanplaatsen. Gastheer en -vrouw zijn gastvrij behulpzaam en gezellig. Het sanitair is nieuw, mooi, ruim en altijd schoon (zelfs met een volle camping). De omgeving is mooi om te wandelen. In de buurt is genoeg te beleven (steden en natuur). Ook zeker een aanrader om mee te doen met de "table d'hôte".

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Jack Theunisz
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW