TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping Domaine de Corneuil

Camping Domaine de Corneuil
St Sulpice de Mareuil
24340  Mareuil-en-Périgord
Dordogne
code: 59516
BESCHIKBAARRESERV. ANWBMIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 4.3/5 (4 stemmen)
☆☆☆ ANWB ACSI ADAC NL eigenaar zwembadzwemmeer op 18.0 kmrivier op 18.0 kmzee op 100.0 kmgroter dan 10 ha 50 tot 100 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen 100 tot 150 m2 12 juni .. 5 september wifi safaritent lodgetent mobilhome/stacaravan centrum 7.0 km supermarkt 7.0 km Utrecht 950 km hoogte 145 m prijsklasse gemiddeld 's morgens vers brood restaurant afhaalmaaltijden animatie kinderen voorzieningen gehandicapten huisdieren toegestaan stroom 10 Ampère of meer


Op Domaine de Corneuil wordt je rust alleen verstoord door vogelgezang en het gelach van kinderen. Vredije familiecamping in het bos, waar het zoete leven, gastronomie, rijk erfgoed en buitensport zorgen voor een overgetelijk verblijf. Geniet va het verwarmde zwenbad en de nederlandse animatie voor jong en oud.
Oppervlakte : 25 ha
Aantat standplaatsen : 55
Grootte van de standplaatsen : 100-200 m²
Verwarmd zwembad en waterspellen
Schitterend panorama uitzicht
Nederlandse animatie

In dit deel van de Dordogne is het fraaie landschap sinds de Middeleeuwen nagenoeg onveranderd gebleven. Het wordt gevormd door heuvels, bossen en bosranden, golvende graanakkers en velden vol zonnebloemen en weiden met de limousin-koeien en fraaie dorpjes en kastelen. Behalve dit landschap zijn er in de omgeving leuke bezienswaardigheden, sportieve mogelijkheden (wandelen, fietsen paardrijden, ATB, tennis, klimmen, kanoën, ULM etc) en leuke steden onder handbereik, zie daarvoor de campingwebsite, www.corneuil.com.
Bezienswaardigheden
Brantôme, het Venetië van de Perigord
Périgueux en zijn kathedraal
Het meer van St-Estèphe


rust, ruimte en kwaliteit.
8,5 ANWB, gasten ANWB-site gemid. 9,1

ROUTE
Parijs-Poitiers-Angoulême-daar richting Bordeaux en later Périgueux (D939) aanhouden tot Mareuil (ca.30km)- dan richting Nontron D708, 3 km na St.Sulpice de Mareuil; zie de website www.corneuil.com voor details.

hoogseizoen vòòr 2014
9
We waren eerder op deze camping en dat was goed bevallen. Wij keren nooit terug naar dezelfde streek en camping, maar na 2 jaar verlangden we toch terug naar de sfeer en de ruimte van Corneuil. Dus toch weer een plaats gereserveerd. We hadden dezelfde ervaring als eerder; een heerlijke vakantie. Wij komen er tot rust en de kinderen (4, 7, 9 jr.) vermaken zich er uitstekend, met de kinderanimatie, maar ook daarbuiten in het bos of het zwembad. Belangrijk vinden wij ook welke mensen er op een camping staan, want ook die bepalen de sfeer. Allemaal dik in orde. Ik begreep van de eigenaar dat de afwasgelegenheid wordt uitgebreid. Dat was inderdaad een klein puntje van aandacht, maar omdat je er soms even moest wachten was het er ook wel gezellig. De vraag voor ons is nu, waarheen volgend jaar!

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Tjeerd
hoogseizoen vòòr 2014
9
Tja, wij zijn niet zo van die meninggevers op internet, maar we gaan onze vakantie boeken. En tegen onze gewoonte in doen we dat voor de 2e keer op dezelfde camping, Corneuil. Aan het eind van ons fijne verblijf daar in 2008 lieten we de eigenaren weten ons enthousiasme te zullen ventileren op een meningensite. Maar daar komt het dan niet meer van als je thuisgekomen de stapel post hebt verwerkt. Wat moet ik ervan zeggen zonder de doos superlatieven te veel aan te spreken. Ik hou het eenvoudig op ‘heerlijk en fantastisch’. Dat we er in 2009 weer heen gaan, en zeker niet alleen om van het gezeur daarover van de kinderen af te zijn, spreekt in ieder geval voor ons boekdelen. Zo, nu durf ik te gaan boeken.

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van henk waardemaat
hoogseizoen vòòr 2014
9
Voor het schrijven van een mening over een camping is het beter om enige tijd de opgedane ervaring te laten beklijven en er dan eens rustig voor gaan zitten. Want direct na een vakantie op Corneuil is men misschien geneigd niet helemaal objectief te zijn, overmand door euforie. Nu, al weer maanden thuis en langzaam de warming-up voor de volgende zomervakantie aan het voorbereiden, is de keuze eigenlijk al gemaakt. Hoewel wij nooit 2x naar dezelfde camping gaan, breken we in 2009 met algemene stemmen met deze traditie. Corneuil is ons (pa, ma + 3 knd, 5-11 jr) dus in alle opzichten heel goed bevallen. Prachtig gelegen, prettige gasten, fijne, mooie en grote plekken, prima sanitair, heerlijk eten (restaurant én afhaal!!!),leuk kindervermaak, kortom, goed verzorgd. En heerlijk weer natuurlijk. Voor 2009 is de keuze gemaakt!!!

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van henriette koning
hoogseizoen vòòr 2014
9
In alle opzichten een mooie camping met ruime, mooie geterrasseerde plaatsen, waar onze grote de Waardtent ruim kon staan. Keuze uit gezelligheid en rust en uitzicht. De sfeer is ontspannen, gemoedelijk en echt, daar rust je enorm van uit. Wij begonnen vol dynamiek maar merkten al snel hoe vermoeid we eigenlijk waren en hoe makkelijk we ons er op deze plek aan konden overgeven om voelbaar uit te rusten en nieuwe energie te krijgen. Voor de kinderen was er van alles dat ze boeiden en van maandag tot donderdag was er geen ontkomen aan; de jeugdanimatie!!!! het rondje op de aanhanger en.... het kampvuur met pannenkoeken. Dat leverde op school ook nog een mooi cijfer op bij een spreekbeurt en dat is meegenomen. Prettige, niet-opdringerige gastvrijheid van de eigenaren en heerlijk genieten van gerechten en sfeer op de terrassen van het restaurant. Ongewoon: een topper in alle opzichten!!

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van arjan tebbes
voorseizoen vòòr 2014
9
Corneuil is voor ons eigenlijk meer een pleisterplaats dan een camping. Op doorreis naar het zuidwesten zijn wij regelmatig daar gestopt (en meestal dan meer dan één dag gebleven) vooral vanwege de weldadige stilte (iedere dag weer genieten ervan) en het werkelijk prima restaurant (helaas niet iedere dag open).
kortom, een heerlijke plek om te onthaasten en dus een echte aanrader als startpunt van een vacantie.

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Truus Tiggeler
hoogseizoen vòòr 2014
9
Camping Corneuil in St. Sulpice de Mareuil(Dordogne), is een rustige, goed gelegen camping met alle nodige faciliteiten. Wij hebben daar telkens weer prettige ervaringen, met name dankzij het gastvrijheidsgehalte van het eigenaarsechtpaar. Als je op vakantie bent en je gaat kamperen met tent of caravan dan wil je rust afgewisseld met activiteiten en geen zorgen aan je hoofd. Dit staat als service hoog in het vaandel van het beleid van deze camping. De omgeving is wijds, er zijn legio avonturen te ondernemen, om over de geschiedenis van de omgeving nog maar te zwijgen. Voor kinderen is er ook van alles te beleven, waarbij ouders bij de tent kunnen ontspannen of elders, terwijl het kroost wordt vermaakt. Dit gebeurd echter niet op een “schreeuwerige” manier, maar op een ontspannen en leuke manier.

Corneuil is een rustige en stijlvolle camping zodat aangenaam verpozen, ontspanning en een goed gesprek ook mogelijk zijn. Onderhoud van de camping gebeurd op een klantgerichte manier zodat, eventuele, ongemakken zo snel mogelijk verholpen zijn.

Deze camping laat zich ook het beste proeven vanaf de culinaire kant. Corneuil beschikt over een goede keuken en een gezellig restaurant. Uit eten gaan kan, maar afhalen ook.

Mede dankzij de bevlogenheid van de uitbaters zullen velen camping Corneuil blijven herinneren als een rustpunt in het drukke jaarlijkse bestaan van velen.

Een aanrader.ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Wietsche
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW