TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping la Ferme de la Folivraie

Camping la Ferme de la Folivraie
Le Bourg
14710  Louvières
Calvados
code: 113552
BESCHIKBAARMIJN REVIEWWEBSITEMAILKAART
Waardeer deze camping
Score: 0/5 (0 stemmen)
bij de boer zee op 2.0 kmminder dan 25 plaatsen uitsluitend verhuur bijzonder verblijf


La Folivraie, de eerste Un Lit au Pré in Frankrijk, is eigendom van Jacques en Marguerite-Marie die hier al meer dan 60 jaar verbouwen.
De boerderij ligt op slechts vijfenveertig minuten van de veerhaven van Caen (Ouistreham), onderweg vindt u het kleine dorpje Louvières, ideaal gelegen op 1,5 km van de zee, grenzend aan zowel het nationale park Marais du Bessin als het beschermde kustgebied . De velden golven naar het dorp met zijn kleine huizen gebouwd in kalksteen. De 12e-eeuwse kerk herbergt een van de mooiste klokkentorens in het gebied en zeker de hoogste. Vanaf de boerderij vindt u verzonken paden die verder naar het zuiden leiden naar de kleine rivier de Veret.
De hoge kliffen van het nabijgelegen Vierville genieten van een spectaculair uitzicht op de kustlijn tot aan de Pointe de la Percée. Tot het begin van de 20e eeuw gebruikten de lokale bevolking nog steeds touwen om naar de kustlijn af te dalen en naar de rotsachtige gebieden te wandelen of vissen.
La Folivraie is een gebied met een overvloed aan geschiedenis, waar de versterkte boerderijen en landhuizen de kenmerken dragen van een verleden dat een aantal veldslagen heeft meegemaakt. Op 10 km van de boerderij ligt de badplaats Port-en-Bessin, vandaag de dag de belangrijkste commerciële vissershaven van de regio Basse Normandie. In de 11e eeuw bouwde Willem de Veroveraar hier al zijn boten, die vervolgens in de verovering van Engeland zouden worden gebruikt. Veel later waren de velden in Formigny (5 km afstand) het toneel van de beslissende veldslagen die het einde van de 100-jarige oorlog betekenden.
Dit gebied stond bekend om zijn watervogels en stond bekend als een favoriet jachtgebied voor Louis de 14e. De laatste tijd heeft de boerderij op miraculeuze wijze de bombardementen en veldslagen in het gebied overleefd, inclusief die van de geallieerde troepen die op D-Day op 6 juni 1944 op Omaha Beach landen.