TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping la Ferme le Yody

Camping la Ferme le Yody
3120, Chemin du Grand Quartier
F-13160  Châteaurenard
Bouches-du-Rhône
code: 111284
MIJN REVIEWMAILKAART
Waardeer deze camping
Score: 2.8/5 (4 stemmen)
bij de boer SVR NL eigenaar zwembad op 3.0 kmzwemmeer op 0.8 kmrivierzee op 60.0 kmkleiner dan 2 ha minder dan 25 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen kleiner dan 100 m2 1 januari .. 31 december centrum 3.0 km supermarkt 3.0 km Utrecht 1127 km hoogte 200 m prijsklasse goedkoop 's morgens vers brood huisdieren toegestaan stroom 6 Ampère of meer


Kleine camping, 12 plaatsen, allen met 6 Ampère aansluiting.
Ruim schaduw op de zeer ruime kampeerplekken.
Dagelijks mogelijkheid tot brood bestellen.
In noodgevallen (bijvoorbeeld late aankomst) mogelijkheid om één kamer te huren.
De dichtstbijzijnde stad met supermarkten, winkels etc. is Châteaurenard (3 km).
Avignon ligt 5 km van de camping af.
De camping is het gehele jaar geopend.
In geval van reserveren bij voorkeur bellen (+31 (0)490 94 25 23); reserveren is zeker in het hoogseizoen aan te raden.
De beheerders spreken Nederlands, Frans en Engels.

ROUTE
Komend vanaf de A7: afslag nr 24, Chateaurenard – recht door de brug over, op brug rechts voorsorteren, rij door richting Chateaurenard. In Chateaurenard aangekomen, op rotonde richting Avignon volgen. Bij 2e stoplichten bij Intermarche en pompstation rechtsaf. Volg de borden STAX. Vanaf de Intermarche is het tot bij ons exact 3 km.

naseizoen vòòr 2014
9
Het welkom dat we kregen toen we aankwamen bij deze camping was geweldig. Onze bedoeling was een paar dagen dichtbij Avignon te stoppen dan zouden we verder doorgaan, maar de lokatie van de camping bleek heel centraal in de Provence te zijn en we konden alles bekijken wat we wilden, Avignon, Arles, Pont du Gard, Uzès, de Luberon, de Camargue. We kregen ook goede tips over de omgeving van Han en Marylène, dus zijn we blijven plakken en na anderhalve week was onze vakantietijd op en moesten we richting huis keren. Ik ben nogal kieskeurig over de sanitaire faciliteiten en ik moet zeggen dat het toiletblok altijd onzettend schoon was en met zo veel mensen op het terrein is dit een prestatie. Na een dag siteseeing was de schaduw op de hele camping zeer welkom; een koele oase in het bloedhete Provençaalse landschap. 's Avonds kondenen we onze broodbestelling aan Marylène geven en 's ochtends als wij uit de tent kropen lag het op onze tafel klaar voor ontbijt, een bijzonder goede service. Kortom, een aanrader.

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Sue Nixon
naseizoen vòòr 2014
9
Deze kleine camping (12 plaatsen) is uitstekend gelegen om een van de mooiste delen van de Provence te verkennen. Een paar km van Avignon af en vlakbij trekpleisters als St. Remy, Les Baux, Arles, Camargue, Tarascon, de Luberon; kortom, voor elk wat wils, of het nu om Romeinse overblijfselen gaat, of om Romaanse kerken en Cisterciënzer kloosters (o.a. Senanque); ook landschappelijk is de omgeving zeer interessant.
De ontvangst door de beheerders Han (Nederlands) en Marylène (Frans) is allerhartelijkst. Ze doen er heel veel aan om het hun gasten naar de zin te maken, en niet alleen met het spreekwoordelijke kopje koffie: wij kenden de omgeving (dachten we) al redelijk, maar hun tips over andere toeristische attracties, maar ook over de leukste dagmarkten in de buurt waren voor ons zeer waardevol.
Verder waren Han en Marylène ons zeer behulpzaam bij pech met het vinden van een goede garage, en ze waren ook niet te beroerd om ons wanneer nodig even naar de garage te brengen en weer op te halen.
Eén van de prettigste dingen op deze camping vonden wij de mogelijkheid om brood te bestellen.
De prijs / kwaliteit verhouding is wat vreemd; de prijzen zijn erg (bijna té) laag, en de kwaliteit van het gebodene is onevenredig hoog, zoals al uit het voorgaande is gebleken.
Pluspunten: de zéér ruime plaatsen, de overvloedige schaduw, wat bij temperaturen van rond de dertig graden of hoger erg gewaardeerd wordt, en de uitstekende staat van de zéér goed goed schoon gehouden toiletten.


ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van cmpng111101
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW