TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping la Garenne

Camping la Garenne
Montée de la Garenne
F-7800  Saint-Laurent-du-Pape
Ardèche
code: 59649
RESERV. ANWBMIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 3.3/5 (38 stemmen)
☆☆☆ ANWB ACSI NL eigenaar zwembadrivier op 0.5 km2 tot 5 ha 100 tot 250 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen 100 tot 150 m2 1 april .. 1 oktober internetpunt wifi receptie safaritent mobilhome/stacaravan centrum 3.0 km supermarkt 0.5 km Utrecht 1048 km hoogte 250 m prijsklasse gemiddeld korting CampingCard ACSI 's morgens vers brood campingwinkel restaurant afhaalmaaltijden animatie kinderen animatie jeugd animatie volwassenen voorzieningen gehandicapten huisdieren toegestaan stroom 6 Ampère of meer


Camping La Garenne, onder Nederlandse leiding, is een middelgrote familiecamping met 136 plaatsen. De camping ligt in het mooie dal van de rivier de Eyrieux, halverwege het departement de Ardèche.

De camping is makkelijk bereikaar (15 minuten van de autoroute) en ligt op 5 minuten lopen van het dorpscentrum en aan de rand van het bos.

Op 3 kilometer afstand van de camping ligt het middeleeuwse stadje La Voulte-sur-Rhône, waar elke vrijdagochtend een gezellige markt wordt gehouden onder het kasteel.

De heuvels rond La Garenne bieden volop gelegenheid voor prachtige wandelingen, fietstochten (voor de racefiets) en autotochten, te beginnen vanaf de camping.

Voor toerfietsers zijn er o.a. de Dolce Via en Via Rhôna, twee mooie vlaklopende fietspaden, het ene langs de Eyrieux, het andere langs de Rhône.

In het hoogseizoen is er een omvangrijk recreatieprogramma voor alle leeftijden, maar ook in het voor- en naseizoen heeft u de keuze uit een groot aantal activiteiten, waaronder jeu de boules-middagen, bridge-avonden, begeleide wandeltochten, wijnproeven, etc.

Maar behalve dit alles hopen wij dat de camping u vooral gezelligheid biedt en een fijne, vertrouwde sfeer. Dat is voor u en voor ons belangrijk, en daar doen wij elk jaar weer, samen met u, ons uiterste best voor.

Wij heten u van harte welkom.

ROUTE
Wat betreft de aanrijroute naar de camping, let u goed op het volgende:
Komt u via de A7 vanuit de richting Lyon, dan kunt u beter, wanneer u de autoroute verlaat, afslag 16 nemen (Loriol) in plaats van afslag 15 (Valence–Sud).

Dit zal in tegenstelling zijn tot wat uw navigatie aangeeft, want deze geeft waarschijnlijk afslag 15 aan. Echter, vanaf afslag 16 is de weg naar de camping duidelijker aangegeven en met minder ingewikkelde rotondes. In Saint Laurent du Pape, volgt u de borden: Camping La Garenne.
Let op: Nog vóór het postkantoor (La Poste), rechtsaf. Dit is een smal straatje, rijdt u langzaam.
De camping ligt aan het einde van deze weg, voorbij de tennisbaan.

voorseizoen 2016
8
Camping is goed te vinden en te bereiken. Het ontvangst op de receptie was heel vriendelijk. Direct veel info ontvangen over van alles en nog wat. Plaatsje mochten wij zelf uitzoeken. Nils was er als de kippen bij om even te helpen de caravan op z'n plek te zetten. De camping kent een hoog gedeelte en een laag gedeelte. Die laatste is tevens de grootste. De plaatsjes zijn ruim genoeg voor een caravan, voortent en de auto. Overal zijn watertappunten. Het sanitair zag er netjes en verzorgd uit en werd regelmatig schoon gehouden. Het restaurant verdient wel wat aandacht. In de periode dat wij daar waren kon dagelijks gekozen worden uit twee menu's. Dit bestond dan uit drie gangen menu's en op woensdag een Indische avond. Verder kon men er afhaalmaaltijden bestellen. Met name de menu's zou men wel iets in kunnen veranderen. (Laat mensen zelf bepalen wat en hoeveel gangen zij willen nemen.) De entree van het restaurant was ietwat lastig. Er zat een schuinte in die niet direct opviel waardoor veel mensen struikelden of zich verstapten. Het enthousiasme van de medewerkers was heel goed, vrolijke jongens en meiden. Wij stonden nabij de receptie en de wifi daar was prima (ook bij het restaurant) maar verwacht geen wonderen. De wifi was gratis en voldeed voor ons meer dan voldoende. Het zwembad was voldoende en het water was heerlijk, zeker niet koud. In de directe omgeving zijn aardige wandelroutes met mooie uitzichten. Al met al een camping om zeker nog eens terug te komen.

ligging:8 sanitair:8 sfeer:8 rust:8
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Van Kouwen
voorseizoen vòòr 2014
8
De camping is bijna altijd vol, zeker in de maanden juli en augustus.
De camping ligt bijna in het dorp, maar daar is echt helemaal niets te beleven. Geen winkel, geen terras.
Er is een groot hoogteverschil, als je beneden staat met de caravan is het flink klimmen naar het zwembad.

ligging:8 sanitair:8 sfeer:6 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van hvddungen
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW