TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping La Noyeraie

Camping La Noyeraie
2 Route de la Gorgère
87800  Saint-Hilaire-les-Places
Haute-Vienne
code: 113447
MIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 4.3/5 (8 stemmen)
bij de boer natuur SVR ECEAT NL eigenaar zwembad op 12.0 kmzwemmeer op 4.0 kmrivier op 4.0 kmzee op 250.0 kmgroter dan 10 ha minder dan 25 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen groter dan 200 m2 25 april .. 31 oktober internetpunt safaritent lodgetent bungalowtent de Waard tent vakantiehuis bijzonder verblijf centrum 4.0 km supermarkt 8.0 km Utrecht 900 km hoogte 360 m prijsklasse goedkoop campingwinkel huisdieren in overleg stroom 10 Ampère of meer


Camperen bij de boer oude stijl !, rust!, weg van de toeristische drukte !
In het bosrijke en heuvelachtige gebied ten zuiden van Limoges, net ten noorden van de Dordogne ligt 'La Noyeraie'. Sinds 1999 zijn campeerders en huurders welkom. La Noyeraie is een kleinschalig boerenbedrijf met meerdere dieren, een groentetuin, het is een plantenkwekerij en het is een walnotengaard. Alle producten zijn biologisch !

Als kampeerder heeft u een half weiland of een halve boomgaard om uw tent(en) of caravan neer te zettten. Stroom is op iedere plek te krijgen en het sanitair is niet ver.
Afhankelijk van uw gezinssamenstelling zijn er plekken in het bos, in de boomgaard, aan een meer of in de weide. De auto mag bij de campeerplaats (ruimte genoeg). Ook 'wildkamperen' verstopt in het bos is mogelijk.

Voor de actieve campeerder (of de kinderen) is er aan het begin en aan het einde van de dag de mogelijkheid mee te helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. In de groentetuin of op de kwekerij is altijd wel iets te doen !

In de 'campwinkel' zijn de biologische producten van de boerderij te koop; de groenten en fruit, lamsvlees, maar ook appelsap en jam. Uiteraard worden er ook biologische noten aangeboden. Wie iets ruimer zit kan ook wat planten als souvenier meenemen !

ROUTE
Vanuit de richting Parijs;
afslag Nexon/ St Yrieix la Perche, naar Nexon. In Nexon de eerste afslag naar links, St Hilaire les Places / Ladignac le Long. Door St Hilaire de borden La Noyeraie volgen, nog 5 km. In La Grenerie de tweede afslag naar links, de D59 richting St Yrieix. Na 500 m aan de rechterhand is een pad voor de boerderij langs. Parkeren achter de houten schuur
Wandel terug naar de boerderij, de ingang zit aan de andere kant.
Vanuit het zuiden;
afslag Pierre Buffière, richting Nexon. In Nexon de route zoals hierboven beschreven
Vanuit Perigeux;
via Thiviers, Jumilhac le Grand, Ladignac le Long naar St Hilaire les places. In La Grenerie rechts, de D59, na 500 m rechts !

hoogseizoen 2014
9
Dit is een boerderij uit een kinderboek met alles erop en eraan. Zeker een aanrader met kleine kinderen, ze kunnen spelen met de kleine poesjes, koeien melken, de schapen de wei in jagen en s'avonds broodjes bakken in het kampvuur. Zalige plek, we blijven terugkomen! Eens je zoveel ruimte om je heen gewend bent, wil je niets anders meer.

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Angela van Leeuwen
hoogseizoen 2015
9
Al vier keer zijn wij op La Noyeraie geweest bij Ron en Helma, de kinderen en alle dieren. Wat een heerlijke plek.

De enorme rust en ruimte die je krijgt om te kamperen gecombineerd met de kleinschaligheid die behapbaar is voor kleine kinderen maakt deze camping uniek. De liefde voor de natuur en het gezin is meteen voelbaar en maken deze plek bijzonder. De zorg voor de dieren, de mogelijkheid om mee te helpen met voeren, melken of werken in de tuin. De kinderen vermaken zich sowieso op en rond de boerderij (met de dieren en in het kleine speeltuintje). En dit alles tegen een zeer kleine prijs. Daarnaast zijn Ron en Helma superbehulpzaam zonder heel aanwezig te zijn. Je bent zelf op vakantie en krijgt alle hulp en gastvrijheid als je daar om vraagt. Zo fijn!

Dan nog de heerlijke producten van het land (ook heel goedkoop)en de fijne omgeving. Lekker eten en mooie kerk in St Yrieix la perch, het kasteel en strandje aan de rivier bij Jumilhac le grand, het plan d'eau om de hoek in St Hilaire, het circus en de SuperU in Nexon en de vele vele marktjes!

Kortom, een heerlijke plek om met jonge kinderen te verblijven. Het huisje is ideaal als kinderen de eerste stapjes naar zelf rondstruinen verkennen, lekker in de buurt van de boerderij (1 keer verbleven), de bus biedt wat meer privacy, maar is ook wat meer kamperen (1 nacht verbleven), de velden, het bos etc. om je tent neer te zetten bieden zeeën aan ruimte. En elektriciteit valt altijd te regelen.

Keuze genoeg!

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Joram van Donk
hoogseizoen vòòr 2014
9
Heel wat jaartjes zijn wij op de camping van Ron en Helma geweest. Het was er heerlijk, lekker de ruimte, geen andere gasten vlak naast je maar wel gezelligheid als je het zoekt. De kinderen vonden het gezamenlijke kampvuur met broodjes bakken elke keer weer een feest. Maar bij ons eigen kampement hebben we ook menig vuurtje gestookt. Rust en ruimte!
Meertjes en stadjes, markten, kastelen, in de buurt. Altijd iets te beleven.

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van familie Thomassen
hoogseizoen 2015
9
Een geweldige camping. Schitterende natuur. Unieke, grote kampeerplekken met heel veel vrijheid en privacy. Hele enthousiaste, Nederlandse, eigenaars. Ron en Helma hebben een biologische boerderij, hun producten zijn te koop op de camping. Een keur van groenten uit eigen moestuin en heerlijke potten jam en flessen sap, door Helma gemaakt.

De kinderen (7, 10 en 12 jaar) hebben zich prima vermaakt. Knoflookvlechten maken, rondstruinen over het terrein. Er zijn veel dieren, zoals geiten, ezels, schapen, Akela de koe, de grappige loopeenden etc., etc.

Wij zijn met een tent geweest, maar ze hebben ook een heel erg mooi vakantiehuisje te huur. De volgende keer doen we dat misschien wel. En een grote camper, die ze gemaakt hebben van een oude schooltandartsbus.

De camping ligt langs de route 'Richard, coeur de Lion', koning Richard Leeuwenhart. Op deze route liggen heel veel prachtige kastelen. Er zijn mooie steden in de omgeving, zoals 'Limoges' en bijvoorbeeld 'St. Yrieix la Perche'. Er zijn zwemmeertjes in de buurt.

En leuke markten om te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld in 'Jumilhac-le-Grand', prachtig plaatsje met midden in het dorp een kasteel en op het dorpsplein is op zondag vaak een streekmarkt.

Volgend jaar gaan we weer hoor!

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Anne-Marie van Gaal
hoogseizoen 2014
9
Voor de 8e keer op deze camping op verzoek van onze 16-jarige zoon. Een week zonder Wifi, dus alle tijd om het bos te verkennen en in het water te peddelen. Ook het kampvuur met marsmallows hoorde er weer bij. Meehelpen met het verzorgen van de koe, ezels en schapen en geiten, kippen en eenden waren leuke klusjes. Altijd wel wat te doen. Genoeg mensen op de camping voor een praatje
of om mee te chillen. Hoewel er genoeg in de omgeving is te beleven
willen kinderen het liefst op de camping blijven.

ligging:8 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Kees en Inge van 't Klooster
hoogseizoen vòòr 2014
9
Met tussenposes van een een paar jaar weer genoten van rust en ruimte bij Ron en Helma. Toen ze klein waren vonden de kids het leuk, en nu in de pubertijd nog steeds!

Wil je niets doen? prima. Wil je actief de omgeving in? prima. Wil je op het terrein lekker sjouwen? Prima.

Vlakbij leuke zwemmeertjes en volop wandelgelegenheid.
Met de auto zo in Limoges of de kastelen van de streek en de Dordogne.

Eigenlijk altijd goed weer en prima bereikbaar in een dag vanuit Nederland.

Wel op tijd reserveren natuurlijk, want er gaat maar 1 tent op een weiland of in een stuk bos... :)


ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van hubrien
hoogseizoen 2015
9
Een paradijs. De aller aller mooiste camping die ik ken.

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Toby
hoogseizoen 2014
Heerlijke plek in de prachtige natuur.

Vol rust en stilte, maar ook een plek met warme, vriendelijke mensen, waar een goede sfeer heerst. Goede gesprekken rond een grote tafel, muziek rond een vuurtje, knuffelen met de koe of de andere dieren, allemaal mooie herinneringen aan een geweldige vakantie. Een bewuste camping met hart voor de natuur en het milieu. Een echte aanrader!


review van Justine
hoogseizoen 2014
9
Deze camping is dé camping voor wie van rust, ruimte en natuur houdt!

Op Le Noyeraie vonden wij geen rechte paden, geen hutje-mutje op elkaar gepakte caravans, maar zeeën van ruimte, ongerepte natuur en een zeer warm onthaal van de familie Van Slobbe, compleet met een paar geitjes en één koe. :-) We voelden ons meteen helemaal thuis.

Er staan maar weinig tenten en vanwege het grote oppervlak staan die tientallen (of honderden) meters uit elkaar. Je krijgt er geen plekje toegewezen, maar je mag op het gigantische terrein een plekje zoeken dat jouw voorkeur heeft. Beschut of open veld, dichtbij de boerderij of ergens afgelegen in het bos, wat je maar wil. Wij zijn dichtbij de boerderij gebleven zodat we 's avonds lekker dicht bij het kampvuur zaten. Gitaartje erbij en lekker kletsen met een glaasje wijn erbij.

In en rondom Le Noyeraie kan je eindeloos wandelen door de prachtige natuur. Daarnaast zijn er dorpjes met boerenmarkten en leuke winkeltjes. Plonzen kan je in het nabijgelegen stuwmeer. De supermarkt is tien minuutjes rijden.

Ons gezinnetje gaat vaker naar natuurcampings, vanwege de sfeer, de rust en de leuke mensen die je er tegenkomt. Bij Le Noyeraie kom je dit allemaal tegen. Wij proberen elk jaar een keer te gaan.

Het is echt een geweldig mooie plek voor de kampeerder die eigenlijk niet op een camping wil staan.

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Peter de Frankrijker
MIJN REVIEW