TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping la Petite Rivière

Camping la Petite Rivière
F-19320  Clergoux
Corrèze
code: 65881
MIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 0/5 (0 stemmen)
zwemmeer op 1.5 kmrivierkleiner dan 2 ha 25 tot 50 plaatsen 15 april .. 15 september centrum 0.3 km Utrecht 972 km hoogte 540 m 's morgens vers brood huisdieren toegestaan stroom 6 Ampère of meer


hoogseizoen vòòr 2014
8
Rustige camping in bosrijke omgeving. prima uitvalsbasis voor wandelingen, zowel vanaf de camping als in de omgeving. leuke wandelingen beschikbaar vanaf de camping. schaduwrijke plaatsen langs een beek en een groot veld met bomen langs de zijkant voor de zonaabidders. eenvoudig maar voldoende sanitair, gratis douches. aanrader voor wandelaars en rustzoekers

ligging:8 sanitair:7 sfeer:9 rust:8
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Ruben
hoogseizoen vòòr 2014
9
We beleefden 17 onvergetelijke vakantiedagen op deze camping. We hebben genoten van de prachtige, unieke ligging te midden van de natuur. ´s Nachts was het er pikkedonker met een fonkelende sterrenhemel. Vanuit het bos de roep van een uil. Overdag maakten we flinke wandelingen, op basis van de prima beschrijvingen van de campingeigenaar. We zagen onderweg een slang, menig dassenspoor , een korhoen, eekhoorns, boommarters en duellerende reebokken. En als slagroom op het toetje: langs de beek op de camping een “eigen” ijsvogel; vaak te horen en soms te zien. En overal rust, prachtig landschap, hoog en laag, ruisende beken en vriendelijke Fransen. Nauwelijks een Nederlander te bekennen. O, we verlangen nu alweer terug naar onze plek! Wat een vakantie! De camping biedt alles wat een kampeerder nodig heeft. Het sanitair is brandschoon en de douches zijn heerlijk warm. En de prijs voor dit alles is belachelijk laag (zoals op alle SVR-campings). Reken er ook nog de gratis Wifi bij en je snapt er al helemaal niets meer van.
Wat betreft de wandelingen: we liepen de zuidelijke lus van de Doustrewandelingen vanuit Saint Bazile de la Roche, het meest idyllische Franse dorp dat we ooit zagen. Prachtige wandeling! Het Franse huis van Henk Spaan ligt aan deze route. Ook de door de campingeigenaar beschreven wandelroutes vanuit de omgeving, zoals Bar, Nougein (Gorges de Dordogne), Pandrignes en Gimel les Cascades zijn van grote schoonheid.
Ten slotte nog een bijzondere tip. De bibliotheek/mediatheek in Tulle. Een paar maanden geleden geopend, maar werkelijk een monument van zorgvuldige, moderne architectuur, zowel van binnen als van buiten. Te vinden naast het station.
We ‘ll meet again!


ligging:9 sanitair:8 sfeer:8 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Oscar2
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW