TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

La Tanière des Lutins

La Tanière des Lutins
Chareiiles
36160  Pouligny-Notre-Dame
Indre
code: 112133
MIJN REVIEWWEBSITEMAILKAART
Waardeer deze camping
Score: 4/5 (2 stemmen)
mini natuur B eigenaar zwembad op 18.0 kmzwemmeer op 18.0 kmrivier op 8.0 kmkleiner dan 2 ha minder dan 25 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen kleiner dan 100 m2 15 juni .. 15 september centrum 18.0 km supermarkt 8.0 km Utrecht 780 km hoogte 432 m prijsklasse goedkoop 's morgens vers brood campingwinkel afhaalmaaltijden animatie kinderen animatie jeugd animatie volwassenen huisdieren toegestaan


La tanière des lutins draagt letterlijk en figuurlijk de spreuk ‘klein is fijn’ hoog in het vaandel. We willen een klein en uniek vakantiecentrum zijn voor families, scholen, verenigingen, … die specifiek op zoek gaan naar rust en ruimte. Onze camping mag maximum 6 tenten hebben en onze eco sanitaire blok & open keuken voorziet in alle noden.
Daarnaast is ons kabouterspeeldorp een unieke plaats waar kinderen, jongeren en volwassenen worden geprikkeld om te spelen, klimmen, klauteren, dieren te verzorgen, muziek te maken, zich te verkleden of simpelweg genieten.
Dus waarom wil je ons vinden? Omdat op vakantie gaan betekent dat je moet kunnen loslaten. Door kinderen een veilige plaats te geven waar ze dagenlang kunnen spelen en ouders een plaats waar ze een boek kunnen lezen, een siësta houden of gezellig kunnen keuvelen terwijl de kinderen spelen, garandeert la tanière des lutins een unieke vakantie-ervaring te zijn!
Wij willen leven met respect voor Gaia en telen ons voedsel volgens de principes van permacultuur. Ecologisch leven vandaag vereist een constante zelfreflectie en bewustwording van wat goed en minder goed is. Onze gasten worden op deze tocht meegenomen door het gebruik van biologisch afbreekbare zepen en detergenten (we filteren ons afvalwater met een plantenbed!), hergebruik van water, een droogtoilet, koken op houtvuur en biologische voeding. Daarnaast hopen we dat onze gasten bewust met afval kunnen omgaan en de voorziene vuilnisbakken en sorteerruimtes nuttigen.

ROUTE
De Berry ligt op zo’n 6/7u rijden van België en zo’n 9u van Nederland. Dit kan dwars door Parijs op de meest gekende routes of langs Parijs heen (Beauvais, Evreux, Dreux, Chartres, Orléans, …) voor wie de drukte en de hoge tol wil vermijden. Hou rekening met een 120km extra route. GPS heeft bewezen steeds de verkeerde route te nemen …
La tanière des lutins kun je vinden op de grens van Indre en Creuse in 36160 Pouligny-Notre-Dame in het gehucht Chareilles. Het ligt op zo’n 80km van de autosnelweg in Châteauroux.

hoogseizoen vòòr 2014
8
Wij beleefden een zalige vakantie bij Wouter en Kathleen. Onze kinderen vonden het zalig. Dieren voederen, wandelen met rosa de geit, ritje op Chouchou ... en vooral het droogtoilet, waarna je ieder bezoek een beetje houtschaafsel moet strooien. Kathleen is een eersteklas keukenprinses en maakt heerlijke gerechten met wat de moestuin biedt. Je kan elke dag brood krijgen op de camping...
het is gewoon een zalige pek voor groot en klein. Wij gaan er zeker nog eens terug.

ligging:8 sanitair:6 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Veerle Vanoverschelde
MIJN REVIEW