TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping Laouba

Camping Laouba
Chemin de Laouba
33930  Vendays-Montalivet
Gironde
code: 105844
RESERV. ANWBMIJN REVIEWWEBSITEMAILFLYERKAART
Waardeer deze camping
Score: 2.6/5 (5 stemmen)
natuur SVR ANWB ADAC NL eigenaar zwemmeer op 15.0 kmzee op 8.0 kmkleiner dan 2 ha 25 tot 50 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen 150 tot 200 m2 1 mei .. 31 oktober internetpunt wifi receptie gratis centrum 1.5 km supermarkt 2.0 km Utrecht 1013 km prijsklasse goedkoop 's morgens vers brood animatie kinderen animatie jeugd voorzieningen gehandicapten huisdieren toegestaan stroom 10 Ampère of meer


Natuurcamping Laouba is gelegen tussen bos en weiland aan de rand van het dorp Vendays. Met 30 ruime staanplaatsen van 150 tot 200m en afwisselende beplanting is het een heerlijke oase om naar terug te keren na een heerlijke dag er opuit te zijn geweest. In de omgeving is dermate veel te doen, te zien en te ontdekken dat we het aanbod op de camping beperkt houden tot een sportveld, speeltuin en bar met terras. We bieden rust, ruimte, natuur, activiteiten en gezelligheid tegen een schappelijke prijs.

In Vendays vindt je een supermarkt en enkele restaurantjes en in de op 8 km gelegen levendige badplaats Montalivet een dagelijkse markt en een uitgebreid aanbod aan winkeltjes en horecagelegenheden. Door het bos en duingebied lopen diverse fietspaden naar de kleine kustplaatsen zodat je indien gewenst alles met de fiets kunt doen. Fietsen zijn eventueel te huur op de camping. Alle activiteiten die door de gemeente Vendays-Montalivet op en om het strand aangeboden worden zijn kostenloos en iedereen kan er aan deelnemen. Ook is het mogelijk om surfboards, sup-boards, fietsen e.d. te huren of lessen te volgen.

Op 15 km naar het zuiden ligt het grootste zoetwatermeer van Frankrijk,
lac d’Hourtin. Dit meer met diverse kleine stranden en jachthavens is net als de oceaan bij Montalivet een paradijs voor watersportliefhebbers. Er worden zeilboten, waterfietsen, windsurfplanken etc. verhuurd en kitesurfcursussen gegeven.

Gaat u 10 km naar het oosten dan komt u in de wijnstreek van de Medoc. Deze bekende streek met de beroemde wijnhuizen is zeker een bezoek waard. U kunt de wijnroute langs de riviermonding la Gironde en de daarop uitkomende rivier la Garonne stroomopwaarts volgen tot aan Bordeaux wat voor de liefhebbers van oude steden met een rijke historie ook een aanrader

ROUTE
De leukste route als u met de auto vanuit het noorden komt is via Saintes naar Royan en daar met de pont overvaren naar Verdon. Vanaf Verdon rijdt u over de D1215 richting Lesparre. Na 30 km neemt u de afslag naar Vendays-Montalivet. In Vendays op de rotonde 2e afslag nemen richting Hourtin. Na 1 km slaat u rechtsaf bij het grote campingbord.

Vanuit het zuiden kunt u op de rondweg om Bordeaux afslag 8 nemen richting Verdon sur Mer. Na Lesparre neemt u de afslag naar Vendays-Montalivet. In Vendays op de rotonde 2e afslag nemen richting Hourtin. Na 1 km slaat u rechtsaf bij het grote campingbord.