TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping le Castex

Camping le Castex
32290  Aignan
Gers
code: 59661
BESCHIKBAARRESERV. ANWBMIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 5/5 (1 stemmen)
☆☆☆ ANWB ACSI Camping Qualité zwembadzwemmeer op 4.0 km2 tot 5 ha 25 tot 50 plaatsen meer dan 50% vaste plaatsen plaatsen 100 tot 150 m2 internetpunt wifi terrein gratis mobilhome/stacaravan chalet vakantiehuis centrum 1.0 km korting CampingCard ACSI 's morgens vers brood afhaalmaaltijden voorzieningen gehandicapten huisdieren in overleg stroom 10 Ampère of meer


Welkom bij Camping/Hébergement *** Le Domaine du CASTEX, aan de rand van het dorp (de bastide) AIGNAN, in het département (=provincie) van de GERS.

Als u droomt van een vakantie(-verblijf) in Zuidwest-FRANKRIJK om nu eens helemaal bij te komen, zult u verrukt zijn van deze _Camping_, zo ideaal gelegen in de driehoek tussen Pau (op 85 km)/Tarbes (50 km), Toulouse (130 km) en Bordeaux (180 km).

Arie en Hannie, een NL echtpaar, ontvangen u uitermate gastvrij in een rustig, groen kader temidden van de wijngaarden (van Basse-Armagnac): het Toscane-achtige heuvellandschap met ook zonnebloemvelden. Op hun _Camping_ in Occitanië (voorheen Midi-Pyrénées) bieden zij, Arie en Hannie, u een ruime keuze uit kwaliteits verhuur-accommodaties: houten chalets, stacaravans, tenten (als kamer, B&B), kamers, appartementen, ruime staanplaatsen voor tent, caravan en camping-car (kleinschalig!).

Ter plekke waardeert u zeker een open zwembad (met kinderzone 60 cm diep), een bar/restaurant, keuken meet regionale produkten (huisgemaakt), veel speelmogelijkheden/velden (met o.a. tafeltennis/-voetbal, volley/baskerball, trampolines, speeltuin, terwijl u zich werkelijk in gezellig Zuidwest-FRANKRIJK weet!

In de directe omgeving kunt u smullen van de plaatselijke specialiteiten (o.a. Floc de Gascogne, Armagnac, allerlei eend-produkten en èchte Gerskip bv.).
Ook zwemmen in het Meer van Aignan (met wit zandstrand en paviljoen) en o.a. een Boom-avonturenpad, paintball e.d. Naast vele wandelmoglijkheden (o.a. eeb stuk Pelgrimspad _Route de Saint-Jacques-de-Compostella_ of Jacobspad, denk aan Auch of Castelnau-sur-l\'Auvignon). Onwijs veel zomerfestivals/muziek/geschiedenis en een echt Race Circuit (Nogaro) en ook die aantrekkelijke PyreneEën.

Bent u er klaar voor om het Geboorteland van d\'Artagnan, de 4-de Musketier te verkennen?
Dan tot gauw, bij Hannie/Arie, op Le Domaine du CASTEX ***! Geopend van 20 maart tot 20 oktober, wat betreft de Camping; Echter: Kamers en appartementen, \'t hele jaar!

hoogseizoen vòòr 2014
8
“The Bucket residence, the lady of the house speaking”

Dit bekende zinnetje zou niet misstaan bij deze camping, maar daarover later meer.
De camping ligt heel landelijk vlak naast het plaatsje Aignan in de Gers.
De streek is nog niet ontdekt door het massa toerisme, want behalve op de camping, zie je er nauwelijks buitenlanders.
De camping ligt dus mooi, en ziet er fraai uit met veel groen.
Er zijn eigenlijk 2 delen.
Een deel vlak bij de woning annex chambre d’hôtel waar 8 plaatsen zijn, en een lager deel met daarop de overige campingplaatsen.
De plaatsen zijn ruim genoeg en begroeid met gras.
Er staan veel bomen, waardoor het uitzicht over de omgeving weggenomen wordt.
Ook veel dode takken en stervende bomen, die al jaren gekapt of rigoureus gesnoeid moeten worden, maar van vaste gasten hoorde ik dat die plannen er al enkele jaren liggen, maar dat die niet worden uitgevoerd.
Hopelijk komt er geen storm, want als je met je tent er onder staat….. (er is in de winter al een top van een grote boom afgeknapt)
Het sanitair is zeker gedateerd, maar wordt over het algemeen goed schoon gehouden, maar dit hangt erg van de schoonmaker af.
Zeker bij het heren toilet bleven er regelmatig bruine strepen enkele dagen op de muren zitten voordat deze werden verwijderd.
Het tijdstip van schoonmaken is ook niet handig, namelijk tijdens de “ochtendspits”.
Er zijn voor de kinderen veel speelmogelijkheden, zoals meerdere trampolines, een boomhut in de appelboom, schommels, een glijbaan, tafeltennistafel, tafelvoetbalspel, kinderspeelgoed en een zwembad, waarvan ik vond dat het te onregelmatig werd gereinigd.
Slechts 2x in 2 weken heb ik de onderwater stofzuiger in het bad zien verdwijnen.
Bij het voetenbad bij de ingang wordt geen chloortablet in de wel aanwezige houder gedaan, en deze houder dreef dus vaak in het zwembad.
1 keer bleek er een (kinder?) drolletje in het zwembad te liggen op de bodem, waarop de eigenaresse deze met gemopper met een schepnet in de bosjes gooide, en verder geen actie ondernam om de blijkbaar nog aan de bodem plakkende resten te verwijderen!
Toen we aankwamen werden we, nadat we wat te eten hadden besteld, getrakteerd op een welkomst drankje, maar eigenlijk was hier geen tijd voor, net als voor het inschrijven.
De regels werden doorgenomen, (qua veiligheid op de trampolines, en het verplicht scheiden van afval) en we konden naar onze plek.
Steeds als de eigenaresse iets wilde zeggen begon de zin met: “zeg luister eens even”.
Deze eigenaresse is namelijk een ex-schooljuf, en dat is aan alles te merken.
Onze kinderen voelden zich steeds als kleuters behandeld.
Bovendien werd mij nog uitgelegd wat een baguette was, en wat een pain chocolade was.
De camping heeft ook gites en chambres, en er is een mogelijkheid voor tables d’hôtel.
Het gevolg was dat de eigenaresse eigenlijk geen tijd had voor haar administratie, en voor vragen van camping gasten, want ’s morgens was er ontbijt voor de kamergasten en haarzelf, daarna werd de lunch gemaakt voor de gasten en haarzelf, en daarna werd het diner gemaakt voor de gasten en haarzelf.
Een borreltje op het terras kon dus na 20:00 niet, want dan was er table d’hôtel op het terras, waaraan de eigenaren dagelijks aan meededen, en waardoor je dus niet op het terras bediend kon worden.
Ik heb de eigenaresse nauwelijks op de kampeerplaatsen gezien, maar dat komt waarschijnlijk omdat de volledig in beslag genomen wordt door haar chambres en de daar verblijvende gasten.
Ik vind de eigenaresse niet betrokken bij de campinggasten, behalve dan bij degenen die vaker komen, en aanschuiven bij haar “candlelight dinners” zoals ik ze ben gaan noemen.
Deze eigenaresse is meer een hotelier of een restaurateur dan een camping beheerder.
Het is een hele mooie camping met veel mogelijkheden, die zeker de moeite waard is, maar zolang deze Nederlanders eigenaren zijn, ga ik er niet naar terug.

ligging:9 sanitair:7 sfeer:7 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Fam Martin
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW