TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping le Pas de Ceilhes

Camping le Pas de Ceilhes
F-12540  Fondamente
Aveyron
code: 103246
MIJN REVIEWWEBSITEMAILKAART
Waardeer deze camping
Score: 0/5 (0 stemmen)
naturisten zwembadriviergroter dan 10 ha 100 tot 250 plaatsen 26 mei .. 1 september centrum 10.0 km supermarkt 9.0 km Utrecht 1148 km hoogte 475 m 's morgens vers brood animatie jeugd animatie volwassenen voorzieningen gehandicapten huisdieren niet toegestaan


27 april 2008
Nieuwe site voor Le Pas de Ceilhes

De Nederlandstalige website van Le Pas de Ceilhes is compleet vernieuwd. Le Pas de Ceilhes. Een naturistenvereniging waar Nederlanders, Fransen en andere Europeanen graag terugkomen, al veertig jaar. Waar tref je méér bos, berg en weide aan? Waar vind je 156 (!) hectare merendeels ongerepte natuur? In de buurt van Fondamente, een dorpje op een half uur van de autoroute A75, tussen het Zuid-Franse Millau en Montpellier. En vlak bij het spoorlijntje Beziers - Millau.

Uitgestrekt, afgelegen, ongerept
Vanwege zijn ongekend grote omvang zou je het “de grootste naturistencamping van Frankrijk” kunnen noemen. Qua oppervlakte klopt dat, maar het past niet bij de kleinschaligheid en het niet-commerciële karakter van het verenigingsterrein. Hier is eenvoud het belangrijkste pluspunt. Zo wordt de áfwezigheid van elektriciteit door veel leden juist gekoesterd. Pas dan komt bij een heldere nacht de sterrenpracht goed tot zijn recht. Trotse leden noemen het dan ook hun ‘duizendsterrencamping’. Tijdens de juli-piek zijn er nooit meer dan 100 kampeerplaatsen bezet. Alle voorzieningen wordt door vrijwilligers zelf ondergehouden. Na de traditionele werkweek, eind mei, zal ook het grote sanitairblok op de Grand Pré zijn gemoderniseerd. Meer informatie: