TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping le Village

Camping le Village
Le Village
F-21210  La Motte-Ternant
Côte-d'Or
code: 106343
MIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 3.5/5 (2 stemmen)
mini NL eigenaar kleiner dan 2 ha minder dan 25 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen 100 tot 150 m2 1 april .. 1 november centrum 0.6 km supermarkt 10.0 km Utrecht 724 km hoogte 375 m prijsklasse goedkoop 's morgens vers brood campingwinkel huisdieren toegestaan stroom 6 Ampère of meer


Camping 'Le Village' La Motte-Ternant is een kleine en rustige camping (max. 20 plaatsen) vlak achter het kerkje St. Martin (11e eeuw).
Er bevindt zich een sanitaire ruimte met toiletten, wasruimtes en douches, een schommelset en zandbak voor de kleine kinderen. Op het vrije veld en langs de randen kan men zelf een kampeerplaats zoeken. Het vakantiehuisje maakt onderdeel uit van het kampeerterrein. De camping is geopend van 01/04 – 01/11. Het huisje is het gehele jaar te huur.
Het dorp La Motte-Ternant telt zo'n 155 inwoners, een chambres d'hôtes, een postkantoortje en een café-tabac.
Er is een dépôt de pain/petite épicerie, alwaar vers brood, huishoud- en levensmiddelen, wijnen van de Bourgogne,
schilderijen, ansichtkaarten en cadeauartikelen verkrijgbaar zijn.
Het dorp is verdeeld over 3 buurtjes: het centrum, les Bordes en, hoger gelegen, het kerkje, le Mairie en de camping
De streek: La Motte-Ternant is gelegen op de grens van de Morvan en de Auxois, op een hoogte van ca. 375 m.
De Morvan is bekend om haar bossen en meertjes, de Auxois is een meer uitgestrekt gebied met veel dorpen uit de oudheid, bijbehorende kastelen en het Kanaal van Bourgogne. Beide streken kenmerken zich door de enorme rust die er heerst en die overigens juist van La Motte-Ternant zo'n gewild dorpje maakt. Het klimaat heeft de kenmerken van een landklimaat met warme zomers en sneeuwrijke winters.

ROUTE
Route A6 Paris- Lyon; afslag 23, R 36 -> Précy s/s Thil en La Motte-Ternant. Vanaf Dijon: neem de A38 richting Parijs tot afslag Pouilly en Auxois. Door dorp heen route Saulieu, na het dorpje Melin rechtsaf met op ca. 8 km linksaf naar La Motte-Ternant.

hoogseizoen vòòr 2014
9
Werkelijk een plaatje deze camping. In de andere beoordelingen wordt al ingeaan op het gastheerschap van de eigenaar. Niets daarover is gelogen of aangedikt.

De camping is zoals gezegd een plaatje, het sanitair meer dan uitstekend en de info die men krijgt of vraagt overdenderend!

Voor de golfers: een tweetal banen op 8 en 13 km. Info via de eigenaar!ligging:8 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Bert
voorseizoen vòòr 2014
9
Echt een fantastische week gehad op Camping Le Village.
Robert is echt super. Hij regelt alles van brood tot fiets- en wandelroutes. Hij weet van alles te vertellen over de streek en zijn bewoners. Verwacht geen annimatie programma want daar is de camping niet voor bedoeld. Het is er rust, rust en nogeens rust. Kortom een prachtige camping met een zeer toegeweide eigenaar in een prachtige omgeving

ligging:9 sanitair:7 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Marjo en Rene Bruin
hoogseizoen vòòr 2014
8
Kleine voormalige Muncipal. Nu met een Nederlandse eigenaar die beneden in het dorp woont en een kleine "Depot du Pain" heeft.

Er zijn ongeveer 20 plaatsen waarvan geen enkele recht. Het is dus altijd met klossen en de met de hiervoor aanwezige stoeptegels stoeien. Voor tenten zijn er een paar bijna rechte plaatsen.

Ik denk begin even wat minder, voordat iedereen gaat :), want de ligging is geweldig en de gastheerschap van de eigenaar fenomenaal.
Hij komt regelmatig op de camping langs om schoon te maken, onderhoud en zeker met ieder een praatje te maken. En natuurlijk tegen het avonduur om de broodbestelling op te nemen en adviezen voor de tijdsverdrijf van de volgende dag.
Qua sanitair zit ik te dubben wat voor cijfer. Het gebouw enz is oud, maar alles is zo schoon en warmwater meer dan voldoende.

ligging:8 sanitair:8 sfeer:8 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Henk R
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW