TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping Moulin Begeot

Camping Moulin Begeot
11 les Granges Baverey
70270  Melisey
Haute-Saône
code: 64822
MIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 2.8/5 (5 stemmen)
bij de boer SVR ECEAT ANWB NL eigenaar zwembad op 4.0 kmzwemmeer op 3.0 kmrivier2 tot 5 ha minder dan 25 plaatsen 1 april .. 1 november 2-assige caravans niet toegelaten autovrije camping internetpunt wifi receptie gratis appartement bijzonder verblijf centrum 3.0 km supermarkt 3.0 km Utrecht 624 km hoogte 400 m prijsklasse gemiddeld campingwinkel restaurant animatie kinderen animatie jeugd animatie volwassenen huisdieren toegestaan


In het hart van het duizend merengebied, verscholen in een klein idyllisch dal, bevindt zich een lieflijk complex van een oude watermolen met bijbehorende boerderij en enkele bijgebouwen. De combinatie van het boerenbedrijf met het toerisme, maakt het voor u als vakantiegast mogelijk te genieten van de aanwezigheid van de dieren als een extra op uw vakantie: verse eitjes bij het ontbijt, verse geitenkaas, deelname aan de activiteiten met de dieren en veel kijkplezier
Ons boerenbedrijf bestaat uit een geitenhouderij en een ezelfokkerij. De geiten (ongeveer 40) zijn van het alpine ras, hun melk wordt door onszelf verwerkt tot allerhande producten: verschillende soorten kaas, yoghurt en ijs. De geitenstal is zo opgezet, dat een ieder makkelijk de geiten kan bekijken en kijken bij het melken, wat deels met de hand wordt gedaan. De ezels, op dit moment 12 in getal, zijn voor een groot deel van het ras Le Grand Noir de Berry, een groot soort. De ezels zijn geheel gewend aan kinderen en houden erg van knuffelen. We organiseren regelmatig begeleide wandelingen met de ezels door de natuur, maar u kunt ook voor een wandeling zelf een ezel huren.
Rond de centrale weide voor de geiten kunt u kamperen. Er zijn plaatsen langs de beek, in het bos of achter de wei, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het gehele terrein. De plaatsen zijn ruim van opzet, hebben allemaal een bepaald gedeelte van de dag schaduw en zijn allemaal anders. De auto's staan niet tussen de tenten op het kampeerterrein, dus rust en veiligheid voor mens en dier. Op de mooiste plek van de camping, naast de beek, kun u ook een totaal ingerichte tent huren.
Moulin Begeot is een kleinschalige, eenvoudige vakantieplek, waar nog ruimte is voor uw persoonlijke wensen. Kinderen kunnen bij ons lekker spelen, in de beek ravotten of in het omringende bos hutten bouwen. ’s Avonds kunt u kampvuur maken op de vaste vuurplaats.

ROUTE
Via Luxembourg, Metz, Nancy, Epinal , de A 31. Na Epinal richting Mullhouse /Remiremont aanhouden. Afslaan bij Rupt sur Moselle. In Rupt, bij het verkeerslicht rechtsaf richting Faucogny. U gaat dan de berg op en weer de berg af. U gaat het plaatsje Faucogny in en neemt daar de richting Melisey (de D 73). U komt door het dorpje Ecromagny, en ongeveer 2 km na dit dorpje vindt u een klein weggetje naar links. Daar staat aangegeven Moulin Begeot en bij het derde huis bent u bij uw vakantiebestemming.

hoogseizoen 2017
5
Kattenpislucht en haren in de gastenkamer.
Voldoet niet aan idyllische beschrijving.
Eigenaresse heeeel snel zoo boos dat we hier niet lang wilden blijven.

ligging:5 sanitair:4 sfeer:4 rust:5
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Bakker
voorseizoen vòòr 2014
8
Al jaren kom ik regelmatig een paar dagen, een weekje of nog langer. Toen de kinderen klein waren was het vooral vanwege de dieren; de (kleine) geitjes, ezels, kippen, poezen en honden. We hebben hier ontdekt wat voor enorm positief effect de omgang met dieren kan hebben op kinderen. Toen de kinderen ouder werden werd het meehelpen op de boerderij belangrijk. Trots en voldaan hebben ze onkruid gewied, mest uitgeschept, geiten gemolken en ga zo maar door. Ook troffen we vaak leuke gezinnen met leuke speelvriendjes voor pingpongen, hutten bouwen, kampvuur stoken en eindeloos spelletjes doen. Het is geen standaard camping maar een boerenbedrijf waar hard gewerkt wordt en waar je te gast bent. Je wordt er niet vermaakt, dat moet je zelf doen. Of niet, en dan kun je heerlijk genieten van de prachtige flora en rust. Heel veel rust.

ligging:9 sanitair:6 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Heleen
voorseizoen vòòr 2014
8
Wij zijn al meerdere keren geweest zowel in herfst in de gite,
Als in voorjaar op de camping alle voorzieningen zijn aan
wezig en werkzaam. Het is een boerderij in bedrijf dus veel
kontakt met de dieren meehelpen is heel leuk vooral voor
onze 2 kinderen. De liefdevolle zorg voor de dieren is
opvallend en de sfeer gemoedelijk.wij vinden het een heerlijke
plek met rust en ruimte om te doen en laten wat je wilt.
Zeker een aanrader voor ieder die iets anders zoekt en houdt
van de natuur, die hier ook heel mooi is om te wandelen
en fietsen.

ligging:9 sanitair:7 sfeer:8 rust:8
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van molenaar
hoogseizoen vòòr 2014
9
Waarschijnlijk begrijpen een heel aantal mensen niet dat de camping van Moulin Begeot een boedrijcamping is en dat je dan niet een 4 sterren camping moet verwachten. De camping is ecologisch opgezet en voldoet ruimschoots aan alle minimumeisen die er gesteld worden, bovendien wordt de camping goed bijgehouden ( vuilnis en sanitair). Je kan er bovendien erg lekker eten!!
Kortom, niet zo zeuren, camping Moulin Begeot is gewoon een prima camping!!!

ligging:9 sanitair:7 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van J.Gijssen
hoogseizoen vòòr 2014
9
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad op deze boerderijcamping. Wij hebben twee weken de ingerichte tent mogen bewonen. De mooiste plek van de boerderijcamping, aan de beek, ruime plek, prima tent en heerlijk geslapen. Origineel en heerlijk met het kookfornuisje op hout gestookt. Dankzij het hondje Lobke zijn onze kinderen niet meer bang voor honden!! Een speciaaltje dat hondje: één bonk liefde.
Liefde en respect zijn trouwens de basiskenmerken van deze prachtige plek Met zoveel zorg en harmonie opgezet en beheerd; Geen moeite is te veel voor de eigenaresse en haar medewerkers om het je naar de zin te maken, ondanks dat ze het heel erg druk hebben. Sanitair eenvoudig maar altijd schoon. Geen overlopende vuilnisbakken of zwerfvuil. De dieren zijn vaak te vinden op de centrale weide. Iedereen is in de nabijheid van de dieren en kan daar volop van genieten. Wat een prachtige kudde geiten: gezond, glanzend en zeer knuffelig. En ik dacht dat geiten altijd bang waren...Dat laat wel wat zien over hoe er met de dieren omgegaan wordt. Schitterende ezels, die ook nog willen wandelen! Geen valse voorstelling van zaken dus in de promotie van Moulin Begeot. We hebben verschillende keren van de table d'hôtes gebruik gemaakt en heerlijk gegeten

Moulin Begeot is een plek waar niet overal "verboden" bordjes hangen. Alhoewel er zoals overal.er dingen zijn die niet mogen, heeft iedereen enorm veel vrijheid om van deze schitterende plek te genieten; Ik kan deze boerderijcamping alleen maar aanbevelen...

ligging:9 sanitair:7 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Els
hoogseizoen vòòr 2014
8
Hier twee heerlijke weken mogen hebben.
Natuurcamping, bij de boer, dus lekker simpel maar heerlijk om uit te rusten van een jachtig jaar.
Mooie (avontuurlijke volgens zoon van 8) plek aan het beekje, uitzicht op de beestenboel.
Heerlijke kaasjes gegeten, goed glas wijn genoten, veel gewandeld.
Prachtige omgeving.

ligging:9 sanitair:6 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van J B en S
hoogseizoen vòòr 2014
8
Intgendeel tot vorige dame, vonden wij dit een super camping. Leuke plek om te staan en ideale uitvalsbasis voor super mooie wandelingen in de omgeving. Deze camping is ideaal voor natuurgenieters en mensen die van rust houden.


ligging:7 sanitair:7 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Bart
hoogseizoen vòòr 2014
5
Overvolle vieze camping. Ieder beschikbaar plekje was volgeramd. Sommige mensen stonden letterlijk in het bos. Ook onze plek was absoluut niet geschikt om een tent te plaatsen. Er lagen grote stenen en stronken. Mijn kinderen noemden het "De Horrorcamping". De honden van de 'merkwaardige' eigenaressen poepten gewoon op het terrein. Daarnaast was het sanitar ronduit smerig.

ligging:6 sanitair:4 sfeer:4 rust:6
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Tegelberg
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW