TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping Municipal Saint Martin

Camping Municipal Saint Martin
Serre de la Broue
26310  Beaumont-en-Diois
Drôme
code: 100411
MIJN REVIEWWEBSITEMAILKAART
Waardeer deze camping
Score: 3.7/5 (9 stemmen)
natuur ☆☆☆ SVR ANWB NL eigenaar zwembad op 6.0 kmrivier2 tot 5 ha minder dan 25 plaatsen 0% vaste plaatsen plaatsen 150 tot 200 m2 1 mei .. 30 september wifi receptie centrum 7.0 km supermarkt 7.0 km Utrecht 1100 km hoogte 650 m prijsklasse goedkoop 's morgens vers brood voorzieningen gehandicapten huisdieren toegestaan stroom 6 Ampère of meer


Camping Saint Martin is de gemeentelijke camping van Beaumont en Diois (alt. 650 m). Op een terrein van 2 hectare zijn 25 plaatsen voor tenten, caravans en/of campers.
De camping is geclassificeerd als groen met drie sterren.
Natuur en rust staan hier centraal.
De camping ligt aan een beek. Deze valt in principe niet droog 's zomers. Voor zwemmen is het niet geschikt, maar hij biedt voor kinderen wel mogelijkheden voor het bouwen van dammen en vangen van visjes. Verder zijn er op de camping geen speelatributen aanwezig.
De helft van de plaatsen zijn aan de beek gelegen.
Er zijn zowel plekken met veel zon of juist schaduw en met of zonder elektriciteit en water.
In mei zijn er veel bloemen te vinden zoals gentiaan, akelei en orchidee.
De route naar de camping is nagenoeg vlak, dus gemakkelijk met de caravan of camper.
Op het terrein zijn honden toegestaan mits aangelijnd.

Ondanks de warme zomers die dit gebied kent kunt u hier 's nachts heerlijk slapen omdat het in de loop van de avond en nacht voldoende afkoelt. Houdt u daar dus ook rekening mee met uw beddengoed.

WIFI gratis beschikbaar voor de gasten.

Het sanitair is in prima staat en bestaat uit:
6 douches, waarvan 1 invalidendouche
2 toiletten
1 invaliden toilet
2 hurk toiletten
1 urinoir
3 wastafels in een eigen cabine met warm en koud water
2 wasbakken met warm en koud water
en buiten 4 spoelbakken met warm en koud water

ROUTE
Ga vanuit Nederland via de A2 richting Maastricht
Volg na Maastricht de richting Luik
Neem de rondweg Luik (E25) Richting Luxemburg
Volg in Luxemburg de richting Metz
Volg de snelweg richting Metz
Na Metz volg de snelweg richting Nancy
Na Nancy volg de snelweg richting Dijon
Na Dijon volg de snelweg richting Lyon
Voor Lyon volg de richting Marseille (rondweg Lyon)
Volg de rondweg Lyon richting Marseille
Na Lyon volg de richting Marseille
Neem de afslag Valance Sud
Na de tol, eerste rotonde 3/4 rond richting Gap
Volg deze weg richting Gap langs de plaatsen Crest en Die
Na Die volg de weg richting Gap
Na Luc en Diois (+/- 6km) rechts af richting Beaumont en Diois
Op de splitsing links aanhouden richting Camping
4e inrit links is "Camping Saint Martin"

voorseizoen 2014
9
We hebben dit jaar voor de negende keer op deze camping gestaan.Het is hier fantastisch! Rustig gelegen, gastvrij, zonder slagboom. Je mag zelf je plekje uitzoeken, er zijn er 25. De beheerder komt 2 keer per dag, op zijn fiets, langs. Er is schoon sanitair en een mooi blokhut die je kunt gebruiken. Er ligt een map met mooie uitgezette wandelingen, die je mag lenen.Je wasje kun je draaien bij de burgemeester in de kelder. Je koopt bij haar of bij de beheerder een muntje voor een habbekrats.Houd je van rust en natuur dan is deze camping een aanrader!

ligging:9 sanitair:9 sfeer:8 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Lammie en Peter
hoogseizoen vòòr 2014
9
Dit is een top camping... Heerlijk rustig en fijne omgeving! Ook erg fijne Beheerders.. Hele aardige en lieve gastvrije mensen.

ligging:9 sanitair:9 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Manon .V.
hoogseizoen vòòr 2014
9
Zoals al eerder gemeld een rustige, "groene" camping naast een sprankelend beekje. Geen voorzieningen behalve goed (en schoon!) sanitair en ons dagelijkse verse broodje wat 's ochtends werd bezorgd door Reint. Prima uitvalsbasis voor tochten/activiteiten in de prachtige omgeving. Suggesties en routes voor wandeltochten beschikbaar in een map in de blokhut, heel prettig!
De mogelijkheid om eens aan te schuiven bij de table d'hotes in het naast gelegen sfeervolle "Moulin d'Antan", (chambre d'hotes van Margot en Reint Kugel, die ook de camping beheren) hebben we aangegrepen en is goed bevallen. Gezellig en heerlijk gegeten.
Let op: laat je niet verrassen door navigatiesysteem die je vanaf de D93 na Espenel opeens rechtsaf stuurt naar de D 135, je gaat dan via een heel smal weggetje, zonder mogelijkheid om een tegenligger te passeren, over de Col de Pennes. Op zich erg mooi maar niet met een caravan.... Dus gewoon de D93 volgen.
Deze camping in Beaumont en Diois is al met al een heerlijke plek om je vakantie door te brengen.


ligging:9 sanitair:8 sfeer:8 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Henk en Lida van Dijk
voorseizoen vòòr 2014
8
De laatste twee en halve week van juni 2010 op deze mooi en rustig gelegen kleine camping gekampeerd. Veel langer dan we eingenlijk van plan waren. Wij hebben een prettige sfeer ervaren. Veel wandelmogelijkheden, ook vanuit de camping. Een dikke map vol met wandelbeschrijvingen is beschikbaar. Aan het einde van de dag werden vaak bij de nieuw aangelegde jeu de boulesbaan ervaringen uitgewisseld.
Ook het vaak nog warme brood dat 's morgens bij de caravan werd bezorgd was een reden om gewoon te blijven.

ligging:8 sanitair:7 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Cor Schaap
hoogseizoen vòòr 2014
Sinds mei 2009 is er wel GSM bereik op de camping.


review van Jaques
voorseizoen vòòr 2014
9
Wie van de rust, stilte en natuur wil genieten kan deze kleine camping in een doodlopend dal gerust met een wat langer bezoek vereren. Goed verzorgd sanitair, heerlijke ruime plaatsen, meestal schaduwrijk en aan een lieflijk ruisend beekje. De camping is niet echt geschikt voor kamperen met kinderen. Ook mensen met behoefte aan campingvertier komen hier tekort. Geen campingwinkel, geen zwembad. Rust is het ultieme toverwoord. Ook goed om te weten dat op de camping geen GSM ontvangst mogelijk is. Het uitermate vriendelijk beheer van deze camping Municipal is in Nederlandse handen. Kortom een aanrader voor de groep "grijs op reis" die de rust ambieeren.

ligging:8 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Hans & Ellie de Mooij
voorseizoen vòòr 2014
9
Een camping in het groen. Mensen die van de natuur en stilte houden, vinden het hier heerlijk!
Zodra je van de hoofdweg het dal in rijdt, langs een veld met klaprozen, passeer je een meertje waar paarden de oevers afgrazen. In Beaumont houden drie ezeltjes het gras kort. Na "Au Moulin d'Antan" (gîtes en chambres d'hôtes van de campingbeheerder) kom je bij de camping met twee nette gebouwtjes en fraaie kampeerplaatsen.
Het ruisende beekje dempt eventuele geluiden. Alleen de nachtegaal komt er ’s nachts net bovenuit met z’n lied. Over de smalle weg langs de camping rijdt slechts een enkele auto. De schaapherder met zijn hondjes komt er langs als hij de kudde verweid. Op de tegenoverliggende bergweide woont een familie konijnen.
De vriendelijke en hulpvaardige beheerder komt twee keer per dag langs. Hij heeft veel goede ideeën voor wandelingen en uitstapjes die absoluut de moeite waard zijn. Bovendien kun je ’s avonds ook lekker aan zijn table d’hôtes mee-eten.
De omgeving biedt ruime gelegenheid tot (rond)wandelingen; al direct vanaf de camping zijn er legio mogelijkheden. Ook liefhebbers van autotochtjes komen hier aan hun trekken. Elke windrichting biedt een ander landschap met prachtige uitzichten, kloven, bergpassen en plekjes om gewoon de hele dag lekker in de natuur te zitten. Gezellig winkelen en lunchen kan uitstekend in Die (dagelijkse boodschappen in het nabij gelegen Luc). Grotere winkelstadjes (met restaurantjes) zijn de wat verder weg gelegen Montelimar en Gap.

ligging:9 sanitair:8 sfeer:9 rust:9
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Visscher
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW
28 april 2015
WIFI gratis beschikbaar sinds 1 mei 2015.


nieuws van Saint Martin Camping