TERUG
FOTO'S SLUITEN
FOTO'S SLUITEN

Camping Rioclar

Camping Rioclar
Route de Barcelonette - le Moulin
F-04340  Méolans-Revel
Alpes-de-Haute-Provence
code: 66249
BESCHIKBAARRESERV. ANWBMIJN REVIEWWEBSITEMAILFACEBOOKKAART
Waardeer deze camping
Score: 0/5 (0 stemmen)
☆☆☆ ACSI Camping Qualité zwembadzwemmeerrivier5 tot 10 ha 100 tot 250 plaatsen plaatsen 150 tot 200 m2 27 april .. 15 september wifi bijzonder verblijf centrum 5.0 km Utrecht 1168 km hoogte 1100 m korting Camping Key Europe 's morgens vers brood campingwinkel restaurant afhaalmaaltijden animatie kinderen animatie jeugd animatie volwassenen voorzieningen gehandicapten huisdieren toegestaan stroom 10 Ampère of meer


Rioclar*** een charmante camping in het hart van de Ubaye-­vallei
De door de Ubaye omzoomde Camping Rioclar*** vindt U nabij Barcelonnette en op 15 minuten afstand van het Serre-Ponçon meer. Rioclar *** is een volledig aan uw gezinsvakanties toegewijde, charmante camping. Een camping voor families. Onze in de Alpes-de-haute Provence, tussen het Nationaal Park Mercantour en het Serre Ponçon meer gelegen camping, biedt een mooi alternatief voor op natuur, ontdekking, sport en ontspanning georiënteerde vakanties. Ubaye is een streek met positief ingestelde mensen, die ervoor hebben gekozen een gezond en rustig leven te leiden in de bergen. U bent van harte welkom hier met ons deze levenskwaliteit te delen!
Het door de seizoenen geleefde Ubaye biedt u haar kleuren, haar groot aantal zonne-uren en haar ongelofelijke landschappen. Ubaye is een echt speelterrein. Profiteer ervan! Vertrek op een ontdekkingstocht en bezoek de hooggelegen meren, beklim de bergengtes, waag u aan paragliding of ontspan u eenvoudigweg op Camping Rioclar***.

hoogseizoen vòòr 2014
8
Niet verder vertellen, maar dit is een geweldige camping..... Afgelopen juli / augustus waren veel plekken bezet, maar rond de wat afgelegen en wat grotere plek waar wij stonden was het best rustig. Er is een bijzondere balans tussen rust en levendigheid: er zijn veel mensen, veel jeugd ook, maar het geeft geen onrustige indruk. Dat komt ook door de ligging en inrichting: veel naaldbomen die schaduw geven, bochtige weggetjes en veelal ruime plekken. Allemaal natuurlijk, niet aangeharkt. Niet te vergeten een klein meertje pal naast de camping waarin je kunt zwemmen en heerlijk afkoelt. Het zwembad hebben we niet geprobeerd. Pierre, Daniel en de andere medewerkers proberen het iedereen naar de zin te maken en slagen daar erg goed in. Vraag wat je wilt en ze helpen, altijd behulpzaam op een vriendelijke manier. Voor onze pubers was dit bijna het paradijs: veel leeftijdsgenoten, er ontstond een gezellig groepje waarmee ze vaak optrokken, 's avonds aan de rivier kampvuurtjes en later dan wij de tent in. Verder een prima restaurant (ook afhaal), fijn terras, gratis WiFi, winkeltje met beperkt assortiment. Het stokbrood was eigenlijk het enige dat tegenviel. Nee, niet verder vertellen, want dan wordt het te populair...... ;-)

ligging:8 sanitair:7 sfeer:9 rust:7
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van PMBL
hoogseizoen vòòr 2014
7
We zijn 3 weken op deze camping geweest. Een camping met mooie schaduwrijke en overwegend grote plaatsen. Echt voor tieners qua sfeer en ontmoeting zeer geschikt: veel leeftijdgenoten, overwegend Nederlands. Wel enige groepsvorming en veel alcoholgebruik (mede door disco op nabijgelegen camping).
Klein maar schoon zwembad, geen kleuter/peuterbad.
Inderdaad schiet sanitair erg te kort (veel te weinig douches, slecht schoongemaakt e.d.). Mooie bergen in de omgeving, meer etc. en raften is een must!. Rond camping weinig wandelmogelijkheden/-routes.
Het koelt lekker af in de avonden/nachten.
We hebben leuke tijd gehad, wel misten we leuke (Provencaalse) plaatjes van enige omvang in de nabije omgeving.ligging:8 sanitair:5 sfeer:7 rust:7
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Fam vd Molen
hoogseizoen vòòr 2014
8
Heerlijke camping voor sportieve (wandelaars/fietsers).

Veel mooie cols te wandelen fietsen.

Ook voor kinderen vanaf 12 jaar veel leeftijdsgenoten.

Goede sfeer, mooie heel diverse plekken een aanrader.

ligging:8 sanitair:7 sfeer:8 rust:8
(4=erg slecht, 9=uitstekend)

review van Piet
MIJN REVIEW ZOOVER REVIEW